Dotykowy termometr do grilla wędzarnia timer dom

Dostępność: brak towaru
Cena: 44,90 zł 44.90
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Termometr Dotykowy do grilla, wędzarni i kuchni

Wbudowane magnesy do mocowania, podstawka i podświetlenie ekranu

PARAMETRY I CECHY PRODUKTU

  • Wysoka jakość wykonania
  • Elegancki i nowoczesny design
  • Sonda ze stali nierdzewnej i żaroodporny przewód
  • Duży, czytelny, dotykowy wyświetlacz LCD - podświetlany
  • Wbudowane 2 magnesy do mocowania na grillu, lodówce itp.
  • Podstawka to postawienia na płaskiej powierzchni

Funkcje:

  • Wbudowany timer (minutnik, czasomierz) 99min i 59s
  • Alarm osiągniętej temperatury / odliczonego czasu
  • 5 poziomów wysmażenia
  • Tryb 8 rodzajów mięs: Wołowina, baranina, cielęcina, hamburger, wieprzowina, indyk, kura, ryba
  • Możliwość ręcznego ustawienia docelowej temperatury

Pomiar temperatury:

  • Zakres pomiaru temperatury: od 0°C do 250°C
  • Czas odświeżania temperatury: 2s
  • Jednostka temperatury: °C / °F

Czujnik temperatury:

  • Długość sondy: około 18cm
  • Średnica sondy: 4mm
  • Długość kabla: około 100cm
  • Materiał sondy: stal nierdzewna
  • Kabel: żaroodporny (odporny na wysokie temperatury)

Zasilanie:

  • 2x bateria AAA
  • Baterie nie znajdują się w zestawie

Zastosowanie:

  • Wędzarnia
  • Grill
  • Kuchnia
  • Piekarnik gazowy lub elektryczny
  • Wiele innych zastosowań gdzie ważny jest pomiar temperatury

Instrukcja obsługi

Uruchomienie:

1. Włóż baterie do nadajnika i odbiornika

2. W tylnej części obudowy przesuń przełącznik na pozycję ON

3. W tylnej części obudowy wybierz funkcję gotowania (COOK) lub minutnika (TIMER).

Podświetlenie ekranu:

Uruchamia się automatycznie po naciśnięciu dowolnego przycisku. Gaśnie automatycznie po około 8 sekundach.

Przyciski:

1. M/M (tryb / minuty) - naciśnij aby przełączać się między rodzajami mięsa lub w funkcji minutnika zmieniać minuty.

Beef - Wołowina

Pork - Wieprzowina

Fish - Ryba

Veal - Cielęcina

Lamb - Jagnięcina

Chicken - Kurczak

Turkey - Indyk

Hamburger

2. T/S (wysmażenie / sekundy) - naciśnij aby zmieniać program wysmażenia lub w funkcji minutnika zmieniać sekundy.

Well - Całkowicie wysmażone

Medium Well - Dobrze wysmażone

Medium - Średnio wysmażone

Medium Rare - Średnio krwiste

Rare - Krwiste

(poszczególne tryby wysmażenia są dostępne tylko dla niektórych mięs - np kurczaka można przygotować tylko well done, ze względu na bezpieczeństwo)

3. S/S (stop / start) - naciśnij aby zmienić jednostkę temperatury lub w trybie minutnika naciśnij aby rozpocząć lub zatrzymać odliczanie czasu.

Ręczne ustawienie temperatury:

1. Naciśnij i przytrzymaj przycisk S/S przez 3 sekundy aż ALERT TEMP (temperatura docelowa) zacznie migać.

3. Ustaw temperaturę naciskając przycisk M/M aby zwiększyć lub przycisk T/S aby zmniejszyć.

4. Naciśnij przycisk S/S aby zatwierdzić ustawioną temperaturę.

Po 30 sekundach bezczynności ustawiona temperatura zatwierdzi się automatycznie.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl